Duofiets, gratis te gebruiken!

10 mei 2016
In Amstelveen zijn duofietsen voortaan gratis te leen. Om hier bekendheid aan te geven konden op 10 mei belangstellenden een proefritje op een duofiets maken.  Een promotieteam met  4 duofietsen bezocht een aantal locaties. Peter Bot, wethouder sport kwam langs bij de Middenhof en probeerde de duofiets uit.  ‘Dit is geweldig, je ziet mensen stralen!  Het is belangrijk dat ouderen kunnen blijven bewegen.  Iedereen kan de fiets lenen, ook buurtbewoners’.    

De duofiets is ideaal voor ouderen en hun familie vrienden of mantelzorgers. Maar ook als je een beperking hebt waardoor je niet zelfstandig kunt fietsen kun je met een begeleider op stap!
Het promotieteam lanceerde een flyer waarin alle  informatie staat over het gratis gebruik van een duofiets
Op de duofiets zit je naast elkaar, waarbij één persoon stuurt, remt en trapt. De andere persoon kan meetrappen , maar dat hoeft niet. Samen een tochtje door de buurt of naar het bos, lekker de wind door de haren voelen!

Het promotieteam werd om 12 uur ontvangen in Middenhof, waar een aantal bewoners en belangstellenden uit de wijk stonden te trappelen om op te stappen. Na het arriveren van wethouder Peter Bot is gezamenlijk een heerlijk kopje soep en broodje gegeten. Daarna fietsten allen naar De Luwte met Peter Bot als persoonlijk chauffeur van een bewoonster van Middenhof. Daar stond ook al weer een groep klaar en is goed geoefend op de parkeerplaats. De laatste locatie was Zonnehuis Westwijk en onder het genot van koffie en thee is de tour daar afgesloten.

Reacties:
Vanaf de bijrijdersstoel:
‘Ik heb al meer dan 30 jaar niet meer op een fiets gezeten, wat is dit heerlijk!’
‘Ik heb altijd gefietst, maar na een operatie kan ik dat niet meer. Mijn dochter fietst ook altijd, zij vindt dit vast leuk om met mij te doen’

En iemand die op de bestuurdersplek heeft gefietst:
‘Had ik dit maar veel eerder geweten, dan had ik vaker mijn vader kunnen meenemen naar zijn oude buurtje’
 ‘Oh, met die versnellingen is het veel minder zwaar fietsen dan ik dacht’

Wie kunnen met wijkbewoners/ bewoners van instellingen fietsen?
Natuurlijk familie en vrienden, maar ook andere vrijwilligers zijn van harte welkom!
Op 10 mei  fietste o.a. Abraham Zaïd mee als vrijwilliger: hij doet dit omdat hij op deze manier in contact komt met mensen in de wijk, hen een gezellig uurtje buiten kan bezorgen en meteen zelf de Nederlandse taal kan oefenen.

Wat kost het?
Helemaal niets; alleen staat op iedere locatie een fooienpotje  om zo af en toe een kleine reparatie te kunnen bekostigen. Een enthousiaste vrijwilliger is bereid een aantal  fietsen tiptop te houden.

Heeft u interesse?
De flyer met alle info is beschikbaar bij gezondheidscentra en zorgcentra in uw wijk.
Klik hier voor de digitale flyer voor de duofiets.

Opgeven als vrijwilliger is ook mogelijk:
  • Bij de verschillende locaties die de fietsen beschikbaar stellen.
  • voor aanmelden als vrijwilliger en verdere info kunt u bellen met
Saskia van der Meer , tel. 088-8585104, email info@sportbedrijfamstelveen.nl
Wilma Stokkel, tel. 06-13476280, email w.stokkel@vitawelzijnenadvies.nl

Dit project is opgezet door Sportbedrijf Amstelveen, Vita Amstelland, Aan-Z Amstelveen, GGD, Fysiotherapie Jolanda van Bemmelen, Stichting Brentano Amstelveen, Zonnehuisgroep Amstelland, Ons Tweede Thuis en Van Rietschoten Tweewielers

Sportbedrijf Amstelveen:

Ga direct naar

- Zaalhuur
- Zwembad De Meerkamp

- Sportaanbod AmstelveenSchrijf je in voor
onze nieuwsbrief

facebook van het sportbedrijftwitter van het sportbedrijfyoutube channel sportbedrijf amstelveenFlickr

Sportagenda