Gemeente Amstelveen doet mee aan City Challenge

17 mei 2016

Inschrijven bedrijven City Challenge Amstelveen gestart
Vanaf deze week is het voor bedrijven in Amstelveen mogelijk om in te schrijven voor de City Challenge. Doel van de City Challenge is om werknemers minder achter het bureau te laten zitten en meer te laten bewegen. De gemeente Amstelveen heeft de City Challenge omarmd en heeft het goede voorbeeld gegeven door mee te doen met alle ambtenaren in het raadhuis.


Geschikt voor alle werknemers
Omdat de City Challenge laagdrempelig en eenvoudig werkt, kunnen alle werknemers deelnemen. Het programma bestaat letterlijk uit kleine stapjes. Bijvoorbeeld regelmatig, liefst elk half uur, wat (extra) stappen zetten door verder weg in het kantoor (samen!) koffie te halen, de trap vaker te gebruiken of in plaats van mailen even naar een collega toe lopen. Dit levert al veel winst op, voor zowel sporters en niet-sporters. En hoe leuk en motiverend is het, als je die winst zichtbaar kunt maken!

Audio fragment van Maas aan de Amstel over de City Challange:Competitie en eenvoudige werking

De (extra) stappen worden namelijk gemeten met stappentellers. De resultaten worden zichtbaar op een persoonlijk internetplatform. Daarnaast kan er gezamenlijk gelopen worden naar een virtuele bestemming als Rome of Madrid. Hier komt de onderlinge competitie om de hoek kijken! Wie verbetert zich het meest? Wie wint de challenge? De stappenteller kan gecombineerd worden met een gedrags-veranderende training, vooral deze combinatie levert blijvende resultaten op. De stappenteller meet niet alleen stappen, maar ook “stilzittijd” én het slaapgedrag. En dat tegen beperkte kosten.

Gemeente Amstelveen
Het idee om met zoveel mogelijk Amstelveners te strijden om de titel ‘de fitste gemeente van Nederland’ sprak de gemeente Amstelveen direct aan. Wethouder Peter Bot en gemeentesecretaris/algemeen directeur Alexander Meijer staan achter de City Challenge. Ook zien zij de toegevoegde waarde voor de vitaliteit van de ambtenaren. Daarom doet de gemeente mee met de City Challenge én worden de Amstelveense bedrijven uitgedaagd om ook mee te doen.

Amstelveenz
In de laatste editie van Amstelveenz wordt uitgebreid aandacht besteed aan de City Challenge en hoe de Amstelveens bedrijven zichzelf (en het bedrijf dat ze uitdagen) kunnen inschrijven. Zie hiervoor het thuisbezorgde magazine of kijk op Amstelveenz.nl

Sportbedrijf Amstelveen:

Ga direct naar

- Zaalhuur
- Zwembad De Meerkamp

- Sportaanbod AmstelveenSchrijf je in voor
onze nieuwsbrief

facebook van het sportbedrijftwitter van het sportbedrijfyoutube channel sportbedrijf amstelveenFlickr

Sportagenda