Loopt en rolt groot succes


Het weer was heerlijk en de sfeer fantastisch. Woensdag 21 september om 14.00 uur gaf wethouder Brandes het startschot voor de 63 deelnemers aan de (rollator)loop. De 70/80/90 plussers uit Amstelveen en Uithoorn hebben afstanden van 400 meter tot zelfs 2000 meter gelopen met als beloning een medaille. Maar vooral: iedereen heeft genoten! Een paar reacties:
Ik loop hier op de baan heel goed, de ondergrond is prettig’, of ‘ik heb veel verder gelopen dan ik dacht te kunnen!’

Een groep van 11 deelnemers wandelde 5 km door de wijk. Zij kwamen moe maar voldaan terug op de atletiekbaan om de medaille in ontvangst te nemen. Ook was er een kidsrun met mooie prijzen voor de winnaars.

Juist de combinatie van alle leeftijdsgroepen maakt dit evenement zo bijzonder en voor herhaling vatbaar!
Wethouder Jeroen Brandes (PvdA) moedigde de deelnemers aan reikte de medailles uit. Hij benadrukte nog eens het belang van bewegen voor jong en oud. Voor de jeugd organiseerden leerlingen van het HWC allerlei atletiekactiviteiten en de fietsende DJ Oscar van Bergen zorgde voor veel muzikale gezelligheid.
Ook waren er sport- en spelactiviteiten voor de ouderen uitgezet, zoals jeu de boules, frisbee en een hindernisbaan waar volop aan werd deelgenomen. Daarnaast was er gelegenheid om duofietsen uit te proberen.

Over bovenstaande foto:
Een dochter berichtte donderdag ‘Mijn moeder heeft erg genoten van de middag (en ik ook!) ze raakte er niet over uitgepraat. Wij zijn super trots op mijn moeder en vinden het geweldig dat ze, ondanks haar bijna blindheid en flinke doofheid, nog positief in het leven staat. Zij is 90 jaar!

Atletiekvereniging Startbaan faciliteerde het evenement. Havo 3 leerlingen van het HWC, een aantal vrijwilligers via de Gemeente en vrijwilligers van de BoodschappenPlusBus hebben nuttige hand- en spandiensten geleverd deze middag. De Amstelland Loopt en Rolt is georganiseerd door samenwerkende partijen in Sport, Zorg en Welzijn Amstelveen en Uithoorn.

Sportbedrijf Amstelveen:

Ga direct naar

- Zaalhuur
- Zwembad De Meerkamp

- Sportaanbod AmstelveenSchrijf je in voor
onze nieuwsbrief

facebook van het sportbedrijftwitter van het sportbedrijfyoutube channel sportbedrijf amstelveenFlickr

Sportagenda