SportZ- Multisport voor kids

12 oktober
SportZ is spelenderwijs sport ontdekken
Kinderen willen vooral spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Lekker ravotten en de wereld ontdekken. Wat is er dan leuker dan met elkaar sporten?! Leuk, en ook nog eens goed voor je ontwikkeling. Door te sporten verbeteren kinderen hun motorische en sociale vaardigheden. Zeker als ze op jonge leeftijd al spelenderwijs kennismaken met verschillende vormen van sporten en bewegen.

SportZ: meerdere sportvaardigheden
SportZ is een sport- en beweegprogramma voor 5-6 jarigen. Kinderen ervaren wat het is om met plezier te bewegen. Spelenderwijs doen zij de eerste ervaringen op in sporten onder begeleiding van een ervaren sporttrainer. Iedere week en het hele jaar door op dezelfde locatie en op een vast moment, zonder lange zomer- of winterstop. De trainingen vinden plaats in groepjes van maximaal 12 kinderen. Zo kan de trainer ieder kind voldoende aandacht geven en het voor iedereen uitdagend én leuk maken!

Sportbedrijf Amstelveen / NOC*NSF
Het Sportbedrijf Amstelveen werkt samen met NOC*NSF aan dit programma. Er kunnen nu maximaal 2 groepen van 12 kinderen meedoen. We hopen dit in de toekomst uit te kunnen breiden.

Waarom meerdere sportvaardigheden?
Kinderen beginnen steeds jonger met sporten. Dat is goed! Maar kinderen die zich al op jonge leeftijd toespitsen op één tak van sport ontwikkelen zich eenzijdig. De nadruk ligt dan al snel op het aanleren van sportspecifieke vaardigheden, terwijl een brede motorische basis ontbreekt. Die brede basis ontwikkelen kinderen door op jonge leeftijd verschillende vormen van sporten en bewegen te oefenen. Het programma is dan ook gebaseerd op verschillende motorische vaardigheden en er worden oefeningen van veel verschillende sporten gebruikt. Van stoeien tot vangen en gooien en van klimmen en klauteren tot rennen en springen! En nog veel meer. Naast beweegvaardigheden is er ruim aandacht voor de sociale en persoonlijke aspecten die met sporten en bewegen ontwikkeld worden. In alle activiteiten staat uiteraard het ervaren van plezier voorop!

Meedoen?
Lijkt SportZ je wat?
Meld je dan aan bij de SportZ locatie bij jou in de buurt!
Wie:           kinderen van 5-6 jaar
Wanneer: elke dinsdag van 16.30 – 17.30 uur
Locatie:     Burgermeester Haspelslaan 137, Amstelveen:
                   (25 oktober t/m 28 maart)
                   Sportpark West, grasveld aan de Wimbledonpark:
                   (4 april t/m 19 juli)
Kosten:     €70 voor 20 weken
                   €120 euro voor 40 weken

Meer informatie of aanmelden?
Mail: k.mol@sportbedrijfamstelveen.nl of bel 088-8585 105
www.sport.nl/sportz

Sportbedrijf Amstelveen:

Ga direct naar

- Zaalhuur
- Zwembad De Meerkamp

- Sportaanbod AmstelveenSchrijf je in voor
onze nieuwsbrief

facebook van het sportbedrijftwitter van het sportbedrijfyoutube channel sportbedrijf amstelveenFlickr

Sportagenda