Winnaars Sportlight Awards

20 januari 2017
Winnaars Spor(t)light Awards 2016

Sportbedrijf Amstelveen presenteert samen met Jan Kop van BetonMonteur met trots de winnaars van de Spo(r)tlight Awards 2016.

Spo(r)tlight Awards worden uitgereikt aan personen die veel betekend hebben voor hun club, de sportgemeenschap of de sport in Amstelveen. Jan Kop van Beton Monteur stelt voor iedere Award winnaar een (diner) cheque ter beschikking.

Dit jaar zijn de Spo(r)tlight Awards uitgereikt aan:

Karel Gietelink
Karel Gietelink is 7e Danhouder judo. Daarnaast hij leraar judo, jiu-jiutsu en karate. In het verleden is Karel meervoudig judo kampioen van Nederland geweest. Hij was 16 jaar lang bondscoach van de Nederlandse damesploeg (1974 - 1990) en districtstrainer jeugd Noord-Holland. Kortom met ruim 40 jaar leservaring en dé icoon voor judo in Amstelveen.


Hester van der Putten
Hester begon op haar derde met turnen bij FIT en is tot op heden erg betrokken bij de club. Ze is begonnen als turnster, later als trainster bij de vereniging gebleven en de laatste jaren is ze als PR dame bij FIT aan de slag geweest. Je hoeft haar maar even wat informatie te appen en het staat op facebook en op de site. Ze belt kranten en televisie en weet zo veel mensen te bereiken. Zelfs in het kraambed was ze nog foto’s voor FIT aan het plaatsen. Ook voor goede brieven en teksten kan FIT op haar rekenen. Ze staat werkelijk 24/7 klaar voor de club.


Wilfred Bos
Wilfred is al 16 jaar het gezicht van het jeugdwielrennen van Amstelveen en omgeving. Hij is als coördinator jeugdzaken verbonden aan WTC de Amstel. Wilfred Bos heeft een missie: Wielrennen moet vooral leuk zijn en iedereen is een kanjer. Vanuit dit perspectief proberen trainers de renners/rensters op spelenderwijs op te leiden tot wielrenner.
Wilfred zijn kracht is:
Hij heeft er heel veel plezier in en straalt dit uit. Wilfred is een trainer waarbij kind en ouder zich snel thuis voelen. Iedereen verdient een kans, of je nu talent hebt of niet. Bij wedstrijden - weg, baan en veld - komt hij graag kijken en reist hij van Assen naar Achterveld om de renners aan te moedigen. Voor het bestuur van WTC De Amstel is Wilfred een onmisbare schakel voor de jeugd vereniging. Zijn tomeloze inzet voor alle leden van hoog tot laag niveau verdient waardering.


Frits Suèr
Frits Suèr was in het volleybal in Amstelveen één van de grondleggers van het zogenaamde Bankras-model. Later was hij vooral nauw betrokken bij het Nederlands voetbalelftal (Nationale-Nederlanden is sinds 1992 hoofd/shirt-sponsor van de KNVB). Suèr was vice-voorzitter van de Stichting Top Volleybal Martinus. Momen-teel is hij bestuurslid van de Stichting Kunstrijden Nederland, verantwoordelijk voor commercie en communi-catie, maar zet zich nog steeds zeer actief in voor de sport in Amstelveen. Frits was helaas niet op het gala aanwezig, maar krijgt op een later tijdstip zijn prijs overhandigd.

Sportbedrijf Amstelveen feliciteert deze winnaars met hun welverdiende prijs.

Sportbedrijf Amstelveen:

Ga direct naar

- Zaalhuur
- Zwembad De Meerkamp

- Sportaanbod AmstelveenSchrijf je in voor
onze nieuwsbrief

facebook van het sportbedrijftwitter van het sportbedrijfyoutube channel sportbedrijf amstelveenFlickr

Sportagenda