De sportkampioenen van 2016 in Amstelveen

20 januari 2017
Sportbedrijf Amstelveen heeft ter ere van de sportkampioenen 2016 op vrijdag 20 januari 2017 het Amstelveens sportgala georganiseerd.

Het was een goed sportjaar voor Amstelveen. Er zijn 46 kampioenen, 3 teams en 86 titels behaald in 12 verschillende sporten door de sporters in Amstelveen. De meeste van deze sporters zijn Nederlands kampioen in hun sport geworden, maar er zitten ook bijzondere titels bij.

Daniel Gebru won dit jaar onder meer goud op de Paralympische Spelen, waar ook Patrick Bos een bronzen medaille aan zijn lijst van titels mocht toevoegen, beiden op het onderdeel wielrennen. Op de Olympische spelen won Kelly Jonker met het Nederlands hockeyteam dit jaar zilver. Amstelveen mocht ook een Wereld-kampioen bijschrijven: Femke Markus won deze titel in de ploegenachtervolging schaatsen junioren A

Olaf Staal won verreweg de meeste titels dit jaar, hij mocht 8 Nederlands kampioenschappen op zijn naam schrijven bij het kanovaren. Deze prestatie werd beloond met de Rabobank stimuleringsprijs voor jong talent. Dat sport geen leeftijd kent, bewijzen Kees Schreuder en Huub Dumoulin. Zij werden Nederlands kampioen tennis in de categorie 85-90 jaar oud.

Klik hier voor alle sportkampioenen van 2016.

Sportbedrijf Amstelveen feliciteert al deze kampioenen met hun behaalde titels en wenst deze kampioenen en nieuwe kampioenen een succesvol 2017, zodat zij volgend jaar weer op het podium staan!

Sportbedrijf Amstelveen:

Ga direct naar

- Zaalhuur
- Zwembad De Meerkamp

- Sportaanbod AmstelveenSchrijf je in voor
onze nieuwsbrief

facebook van het sportbedrijftwitter van het sportbedrijfyoutube channel sportbedrijf amstelveenFlickr

Sportagenda