Winnaars Rabobank talentprijzen 2016

20 januari 2017
Op het Amstelveens Sportgala van vrijdag 20 januari 2017 werden de Rabobank Stimuleringsprijzen voor jongens en meisjes en de aanmoedigingsprijs voor jong talent uitgereikt. De Rabobank stelt voor de Rabobank Stimuleringsprijs voor Jong Talent geldprijzen ter beschikking van € 750,00 voor de winnaar. Daarnaast stelt de Rabobank € 450,00 ter beschikking voor de Aanmoedigingsprijs voor Jong talent. De stimuleringsprijs wordt uitgereikt aan talenten die de status top talent bereikt hebben. De aanmoedigingsprijs wordt uitgereikt het talent dat een grote belofte voor de toekomst is. In totaal wordt er een keuze gemaakt uit 150 talenten die aangemeld zijn bij het Sportbedrijf als topsporttalent.

De Jury
De jury van de Rabobank talentprijzen bestond uit:  Saskia Wagenaar  en Isabelle van Loon, beiden, Rabobank Vecht en Amstel, Amstelveen; Rien Alink (voorzitter); Joris van Soerland, Peter van Noord; Ron Berteling; Sophie Klumper (oud winnaar  Rabo Stimuleringsprijs); Guido Albers; Richard Schuil, Frits Barend en Agnes Brunninkhuis. Zij riepen de volgende talenten uit tot winnaar:

Winnaar Rabobank Stimuleringsprijs 2016 voor Jong Talent jongens: Olaf Staal, kanoën
Bij Olaf zit het sporten in zijn bloed. Reeds 5 jaar geleden, als 8 jarige, wist hij zijn eerste kanowedstrijd te winnen. Ondanks dat hij in de daaropvolgende jaren zijn races is blijven winnen, is bij Olaf een duidelijke drive terug te zien om zichzelf te verbeteren. Zijn blik is daarbij de afgelopen jaren verlegd van Nederlandse tegenstanders naar buitenlandse. In de landen om ons heen is het niveau van de kanosport veel hoger dan in Nederland.

Momenteel traint op KV Frisia een kleine jeugdgroep, bestaande uit 8 sporters. Vijf hiervan zijn jongens in dezelfde leef-tijdscategorie als Olaf. Binnen deze groep heeft Olaf een duidelijke leidersrol. Met name in meerpersoons boten houdt hij in oog dat iedereen gelijke kansen heeft. Zo blijkt onder andere uit het feit dat hij tijdens het Nederlands Kampioenschap plaats nam in een 4-persoons boot met zijn trainingsmaatjes, waarmee de titel werd binnengehaald. Dit terwijl sporters van andere clubs – met snellere tijden in de 1-persoons kano – ook graag met hem in de boot zouden hebben gestapt.


Winnaar Rabobank Stimuleringsprijs 2016 voor Jong Talent meisjes: Selina Dijkstra, kanopolo.

Op het WK in Italië afgelopen zomer maakte Selina deel uit van de Nederlandse equipe. Selina is toen ze begon met kanopolo gestart in het jeugdteam. Zoals zoveel jeugdspelers wanneer ze eenmaal het kanopolo virus te pakken hebben zijn ze niet meer weg te slaan van het water. De afgelopen jaren heeft ze zich op alle vlakken goed weten verbeteren met als opvallende kwaliteit het jagen op de bal. Haar teamgenoten van het clubteam hebben een soortgelijke groei doorgemaakt waardoor ze in de afgelopen drie jaar kampioen van Nederland zijn geworden elke keer in een klasse hoger. Een van haar andere grote kwaliteiten is de onbevangenheid waarmee ze sport. Zowel in de trainingen als in de wedstrijden.

De afgelopen twee jaar is Selina geselecteerd voor de -21 Nederlandse damesselectie. Vorig jaar heeft ze de Europese Kampioenschappen gespeeld in Essen, Duitsland en dit jaar heeft ze haar debuut gehad op de Wereld Kampioenschappen in Syracuse, Italië.

Winnaar Rabobank Aanmoedigingsprijs voor Jong Talent: Luco van Bergen, atletiek.

Luco wil hij iedere wedstrijd een PR halen, bestudeert van tevoren zijn concurrenten in de race en bepaalt hoe hij zijn race gaat indelen. Winnen lukt niet altijd: Luco is klein van stuk en heeft tijdens wedstrijden te maken met jongens die groter en sterker zijn. Het maakt dat hij moet leren omgaan met teleurstellingen, relativeren. Soms is hij teveel beredenerend, hij moet bijvoorbeeld leren voldoende  rust te nemen, hij moet accepteren dat het soms niet lukt, en tevreden zijn met behaalde prestatie, maar toch: gewoon ‘lekker gelopen’ hebben is voor hem niet voldoende; hij wil er uit halen wat er in zit.

Luco heeft niet zo zeer gewonnen omdat hij een hoge plaats op de ranglijst inneemt (want dat doet hij (nog) niet), maar omdat hij beschikt over een aantal kwaliteiten die  maken dat hij er uit gaat halen wat er in zit en daarbij zal hij zijn om-geving niet uit het oog verliezen: die gaat hem nl. helpen: hij is serieus, ambitieus en communicatief.


Sportbedrijf Amstelveen:

Ga direct naar

- Zaalhuur
- Zwembad De Meerkamp

- Sportaanbod AmstelveenSchrijf je in voor
onze nieuwsbrief

facebook van het sportbedrijftwitter van het sportbedrijfyoutube channel sportbedrijf amstelveenFlickr

Sportagenda