Bouwopdracht voor de Beweegbox is getekend

9 maart 2017
Vandaag is op de dag van de sportaccommodatie officieel getekend voor de bouw van de eerste Beweegbox. De Beweegbox is een innovatieve concept voor gymzalen, gebaseerd op het moderne bewegen en wordt ondersteund door De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie.

Voor wie?
De gemeente Amstelveen heeft, samen met het sportbedrijf Amstelveen, het Amstelveen College en de samenwerkende gymnastiekverenigingen, bewust gekozen voor de Beweegbox in plaats van een traditionele gymzaal. “De Beweegbox sluit met zijn innovatieve en interactieve inrichting, in combinatie met de traditionele inrichting, beter aan bij de behoeften van de verenigingen en het onderwijs. Daarnaast zien we met de Beweegbox toepassingsmogelijkheden, zoals dans en kinderfeestjes, die we in een traditionele gymzaal minder goed kunnen faciliteren.”, aldus Leo Beeren, manager Facility bij het Sportbedrijf Amstelveen.

Sportwethouder Peter Bot: “Ik was direct enthousiast over het plan van Sportbedrijf Amstelveen dat ons sportbeleid uitvoert om een klassieke gymzaal te vervangen door een Beweegbox. In een Beweegbox kan op een interactieve manier bewegingsonderwijs worden gegeven. Een multifunctionele ruimte aangepast aan de wensen van deze tijd. Ik ben er trots op dat de eerste Beweegbox in Amstelveen komt en zie uit naar de opening ervan.”

Opening
De opening van de Beweegbox Amstelveen staat gepland voor begin 2018.

Sportbedrijf Amstelveen:

Ga direct naar

- Zaalhuur
- Zwembad De Meerkamp

- Sportaanbod AmstelveenSchrijf je in voor
onze nieuwsbrief

facebook van het sportbedrijftwitter van het sportbedrijfyoutube channel sportbedrijf amstelveenFlickr

Sportagenda