Nieuwe directeur (ad interim) Sportbedrijf

3 april 2017
Peter Verdaasdonk is per 16 maart benoemd als algemeen directeur ad interim van het Sportbedrijf Amstelveen. Hij neemt samen met het Managementteam de dagelijkse leiding van het Sportbedrijf op zich alsmede het ontwikkelen en implementeren van een concreet stappenplan naar een duurzame en solide positie van het Sportbedrijf.  

Directeur Dave Offenbach heeft in januari 2017 aangekondigd weer bewust voor het ondernemerschap te willen kiezen en zijn functie bij het Sportbedrijf neer te willen leggen. In overleg met de heer Offenbach, het Management team en de Ondernemingsraad heeft de Raad van Toezicht besloten tot de aanstelling van een interim directeur, om de continuïteit van diverse processen en verandertrajecten binnen het Sportbedrijf te borgen. Tevens kan op deze wijze een zorgvuldige procedure voor structurele invulling van de positie van algemeen directeur gevolgd worden, waarbij de interim directeur in overleg met de Raad van Toezicht, Managementteam en de Ondernemingsraad op zoek gaat naar een opvolger.

Peter Verdaasdonk heeft op directieniveau eerder leiding mogen geven aan onder andere het Tropenmuseum en Madurodam. Hij heeft zo’n vijfentwintig jaar in het bedrijfsleven gewerkt en is sinds 7 jaar zelfstandig interim manager en adviseur. Hij werkt vooral in maatschappelijke organisaties, met als doel een gezonde en duurzame basis te leggen om verder te gaan. Hij heeft een grote passie voor sport en wil graag samen bouwen aan sterk en zelfstandig Sportbedrijf.

Peter Verdaasdonk: “Ik begin met heel veel inspiratie omdat ik geloof in deze functie en het plezier van sport, als bijdrage aan een gezonder en mooier leven, als bijdrage aan een socialere en gezonde samenleving en als bijdrage aan een betere leefomgeving.”

Het Sportbedrijf is blij met de aanstelling van Peter Verdaasdonk als interim directeur en gaat de toekomst met hem met vertrouwen tegemoet.

Sportbedrijf Amstelveen:

Ga direct naar

- Zaalhuur
- Zwembad De Meerkamp

- Sportaanbod AmstelveenSchrijf je in voor
onze nieuwsbrief

facebook van het sportbedrijftwitter van het sportbedrijfyoutube channel sportbedrijf amstelveenFlickr

Sportagenda