Wijkactiviteiten rond onthulling Bankras Monument

2 mei 2017

Onthulling Bankras Monument op vrijdag 12 mei 2017

“Oranje keert terug in Bankras…”
Op vrijdag 12 mei 2017 wordt het Bankras Monument onthuld in de wijk Bankras. Het Bankras Monument staat symbool voor het Bankras Model: de naam voor de revolutionaire aanpak waarbij een groep getalenteerde volleyballers zich volledig inzetten om het hoogst haalbare in hun sport te bereiken. Dit leidde uiteindelijk tot een gouden medaille op de Olympische Spelen van Atlanta 1996.
20 jaar nadat het Bankras Model Olympisch Goud opleverde, staat het idee nog steeds voor een droom die werkelijkheid kan worden. Het is de uitdaging dit model voor een brede en gezonde samenleving in te zetten”. Het Sportbedrijf ziet in het Bankras model ook een basis om sport en buurtactiviteiten in de wijk te organiseren.

Buurtfeest
Op 12 mei wordt hier op ludieke wijze bij stil gestaan door diverse activiteiten te organiseren in de wijk Bankras/ Kost-verloren.
De dag begint met lessen voor basisschoolleerlingen in de Nieuwe Bankrashal, begeleid door leerlingen van de Panta Rhei. De basisschool leerlingen krijgen les in volleybal met behulp van de volleybalbus en later op de dag kunnen alle kinderen uit de buurt vrij buitenspelen bij het plein van de Panta Rhei
Daarnaast zullen de leerlingen van de Panta Rhei het plein voor de Nieuwe Bankrashal feestelijk aankleden.

Vanaf 17.00 uur zal daar een zogenaamde proeverij gehouden worden, waarbij bewoners uit de buurt kennis kunnen maken met elkaar onder het genot van een hapje en drankje. (De hele buurt is welkom, neem zelf ook een gerechtje mee).

Om 18.40 uur zullen, ter afsluiting van de proeverij, de zogenaamde Bankras Awards uitgereikt worden. Deze Awards gaan naar de mensen die zich het afgelopen jaar verdienstelijk hebben gemaakt in de wijk Bankras/Kostverloren.

Dit feestje met de proeverij en het buiten-speel-evenement zal vooraf gegaan worden door de onthulling van het Bankrasmonument om 17.00 uur, waarbij oudgedienden in de sport en de wethouders van Amstelveen uitgenodigd zijn. Zij zullen zich, na een bezoek aan de plaats waar de Oude Bankrashal en het monument stond, naar de Nieuwe Bankrashal begeven, de nieuwe plek van het monument. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Naast de officiële onthulling van het Bankras Monument wordt er ‘s avonds een volleybalinterland gespeeld tussen Nederland en Tsjechië in de Emergohal. Kaarten zijn te verkrijgen via volleybal.nl/tickets of aan de kassa.

Programma
  • 16.45 uur Ontvangst bij de Nieuwe Bankrashal door Peter Bot, wethouder sport
  • 17.00 uur Onthulling Bankras Monument met oud gedienden en de wijk
  • 17.05 uur start proeverij en buiten-speel-evenement
  • 18.40 uur Uitreiking Bankras Awards
  • 19.00 uur Afsluiting wijkevenement
  • 20.00 uur Start interland Nederland-Tsjechië in de Emergohal

Sportbedrijf Amstelveen:

Ga direct naar

- Zaalhuur
- Zwembad De Meerkamp

- Sportaanbod AmstelveenSchrijf je in voor
onze nieuwsbrief

facebook van het sportbedrijftwitter van het sportbedrijfyoutube channel sportbedrijf amstelveenFlickr

Sportagenda