Meerkamp scoort buitengewoon goed


Zwembad De Meerkamp heeft dit jaar deelgenomen aan de Nationale Zwembadexploitatie Benchmark 2014.

De Meerkamp presteert regionaal goed, dat was al langer bekend, maar de landelijke prestatievergelijking was nog niet eerder gemaakt. Uit het onderzoek is gebleken dat De Meerkamp in de categorie combibaden landelijk op topniveau presteert. Een korte samenvatting van het onderzoek:

Economisch rendement    
De Meerkamp heeft twee keer zo veel bezoekers als het landelijk gemiddelde en de laagste tarieven. De baten liggen iets onder het landelijk gemiddelde vanwege de lage tarieven. De lasten van De Meerkamp liggen op gemiddeld niveau. Daarmee eindigen het economisch rendement en de financiële dekkingsgraad van De Meerkamp op landelijk gemiddeld niveau, ondanks dat De Meerkamp een bovengemiddeld groot zwembadcomplex is met daarbij nog een sporthal.

Sociaal rendement
De Meerkamp heeft ruimste openstelling met een zeer hoge bezetting en benutting en een efficiënte planning van activiteiten. In combinatie met de lage tarieven heeft De Meerkamp daarmee een zeer hoog sociaal rendement.

In een apart uitgevoerde beleving scan wordt De Meerkamp beoordeeld als aantrekkelijk, veilig en schoon met goede faciliteiten voor elke doelgroep
Elk van de bovenstaande scores past volledig in het gemeentelijk sportbeleid, dat is gebaseerd op een grote maatschappelijke toegankelijkheid van sportvoorzieningen met ruime openstellingstijden.

Sportbedrijf Amstelveen:

Ga direct naar

- Zaalhuur
- Zwembad De Meerkamp

- Sportaanbod AmstelveenSchrijf je in voor
onze nieuwsbrief

facebook van het sportbedrijftwitter van het sportbedrijfyoutube channel sportbedrijf amstelveenFlickr

Sportagenda