NK Kanosprint

03-09-2016 tot 04-09-2016

Op zaterdag 3 en zondag 4 september a.s. vindt het Nederlands Kampioenschap Kano Sprint plaats op de Bosbaan in Amsterdam. Dit is een jaarlijks evenement waarbij de beste kanoërs van Nederland samenkomen om te bepalen wie er de titel Nederlands Kampioen mee naar huis neemt.

Meedoen kan van jong tot oud en in verschillende klassen. Het Nederlands Kampioenschap Kano Sprint is toegankelijk voor alle leeftijden, maar de seniorenklasse zorgt toch wel voor het meeste spektakel.

Er zijn verschillende categorieën met een K1, K2 of K4 (een 1-, 2- of 4-persoons boot). Verder is net als vorig jaar de K2-mix klasse toegevoegd aan het programma, waarbij zowel mannen als vrouwen uit verschillende klassen met elkaar in een tweepersoonsboot varen. Normaal gesproken varen mannen en vrouwen in aparte klassen. Er worden tijdens het Nederlands Kampioenschap Kano Sprint drie verschillende afstanden gevaren: 200, 500 en 1000 meter.

Afgelopen maand hebben William Bos en Ruth Vorsselman al op het Europees Kampioenschap Junioren en -23 in Plovdiv (Bulgarije) laten zien dat ze klaar zijn voor het Nederlands Kampioenschap. Bos haalde in de B-finale op de 500 meter een knappe vierde plek. Vorsselman voer in de -23-klasse maar liefst twee B-finales en werd hier zevende op de 500 meter en achtste op de 200 meter. Ook de Nederlandse senioren zijn in topvorm, dit hebben zij op het Europees Kampioenschap in Moskou (Rusland) eind juni bewezen. Eef Haaze bereikte hier een negende plaats in de A-finale op de 1000 meter. Op de 500 meter moest zij het doen met een 5e plaats in de B-finale. Niels Krouwel werd in Moskou achtste in de B-finale op de 200 meter.

Waar
De Bosbaan, Amsterdam

Wanneer
Zaterdag 3 & zondag 4 september 2016

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.kanosprint.nl.

Sportbedrijf Amstelveen:

Ga direct naar

- Zaalhuur
- Zwembad De Meerkamp

- Sportaanbod AmstelveenSchrijf je in voor
onze nieuwsbrief

facebook van het sportbedrijftwitter van het sportbedrijfyoutube channel sportbedrijf amstelveenFlickr

Sportagenda