Elke stap telt

28-02-2017
INFORMATIEBIJEENKOMST OVER ELKE STAP TELT OP DINSDAG 28 februari, AANVANG 14.30 UUR, IN DE BOLDER AMSTELVEEN
Een stappenteller, persoonlijke opbouwplannen, verbeteren van de conditie, samen wandelen én gezelligheid. Het zijn de ingrediënten van het succesvolle wandeltrainingsprogramma `Elke stap telt’.
Klik hier voor de flyer

Conditie verbeteren
In 12 weken tijd je conditie zo verbeteren dat je moeiteloos meewandelt met één van onze plaatselijke wandelgroep(en). Dat is in het kort het doel van `Elke stap telt’. Het wandelprogramma is voor iedereen verschillend. Elke deelnemer werkt op zijn of haar eigen niveau aan de conditie. Men wandelt o.l.v. Cisca van der Straaten zij is wandelcoach, beweegdocent en Cranio –sacraal therapeut.

Wandelprogramma
Het wandeltrainingsprogramma bestaat uit 12 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uren (vanaf 7 maart t/m 23 mei 2017) en richt zich vooral op niet-actieve en minder actieve volwassenen. Tijdens het startmoment wordt er een wandeltest afgenomen met behulp van een stappenteller. Op basis van de testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau bepaald en krijgt iedereen een individueel opbouwprogramma. Het opbouwprogramma bestaat uit een wekelijks wandelschema voor 12 weken waar in staat hoeveel stappen er per dag gezet moeten worden. Tijdens het feestelijk slotmoment wordt de wandeltest opnieuw afgenomen, zodat in kaart kan worden gebracht of de conditie van de deelnemers is verbeterd.

Gezelligheid
Naast het opbouwen van de conditie, is het ook heel gezellig om mee te doen. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar om hun nieuwe weekschema op te halen, ervaringen uit te wisselen en samen een mooie wandeling te maken. Zo ontmoet je andere deelnemers en kun je ook op een ander moment afspreken samen met iemand te wandelen.

Themabijeenkomsten
Tijdens een aantal bijeenkomsten wordt er ook voorlichting gegeven over aan gezondheid gerelateerde onderwerpen, bijvoorbeeld over een actieve leefstijl, gezonde voeding, juiste wandeluitrusting of regulier sportaanbod. Een unieke combinatie van informatie, sportiviteit én gezelligheid.

Locatie en kosten
Wijkcentrum de Bolder, Groenhof 140, tel. 020-6471509 is wekelijks het vertrek - en eindpunt.
Deelname aan `Elke stap telt’ kost € 35, =, inclusief stappenteller (bruikleen), koffie / thee en een persoonlijk opbouwplan en professionele begeleiding.

Bent u geïnteresseerd om mee te doen aan Elke stap telt? Neem dan contact op met Betty van de Schraaff tel. 06-23536323, b.van.de.schraaff@aanz-amstelveen.nl Deze activiteit kwam mede tot stand door een financiële steun van Het Theo Janssensfonds.


Sportbedrijf Amstelveen:

Ga direct naar

- Zaalhuur
- Zwembad De Meerkamp

- Sportaanbod AmstelveenSchrijf je in voor
onze nieuwsbrief

facebook van het sportbedrijftwitter van het sportbedrijfyoutube channel sportbedrijf amstelveenFlickr

Sportagenda