Schakers van formaat

10-06-2017
Op zaterdag 10 juni komen de bekende schakers Jan Timman en Hans Böhm voor het derde jaar naar het Stadsplein in Amstelveen voor ‘Schakers van Formaat’, de simultaan met grote schaakstukken en -borden. Zij krijgen voor het eerst gezelschap van de dan 18-jarige Jorden van Foreest uit Groningen, een van de grootste schaaktalenten van Nederland. Jorden is de jongste grootmeester van ons land en tevens de regerend kampioen van Nederland. Hoofdsponsors van dit boeiende evenement zijn het Coöperatiefonds van de Rabobank, de gemeente Amstelveen en schaakvereniging KLM Pegasus.

Top schakers
De drie topschakers spelen wederom met grote schaakstukken op twaalf borden van 4 x 4 meter. Jan Timman, Jorden van Foreest en Hans Böhm spelen ieder tweemaal tegen een gemêleerd gezelschap van bedrijven, (financiële) instellingen, scholen en politici uit Amstelveen en omgeving. Zo zullen in elk geval StevaB Elektronica, Atos, lectuur- en tabakszaak A.M. van Lookeren, Boekhandel Libris Venstra, Café De Manen, The WineKitchen, het Keizer Karel College en tennisvereniging LTS Startbaan deelnemen. Ook zal de VVD Amstelveen voor de derde maal plaatsnemen achter de zwarte stukken. Sommige teams zullen spelen in T-shirts met (bedrijfs)logo. Er is ook een informatiestand waar de deelnemers zich via folders, flyers, visitekaartjes, vlaggen etc. kunnen presenteren.

Elk team bestaat uit maximaal drie personen. Indien nodig kunnen deze trio’s schaaktechnische adviezen inwinnen bij leden van de Amstelveense schaakverenigingen sv KLM-Pegasus en Zukertort. De teams mogen dus onderling overleggen over hun zetten, echter zonder gebruik te maken van schaakcomputers of andere elektronische hulpmiddelen.

Programma Schakers van Formaat 2017
09.30 Wethouder Peter Bot doet de openingszetten. De eerste partijen van Jan Timman en Hans Böhm.
12.15 uur Hans Böhm en Jorden van Foreest gaan hun sessie beginnen.  14.45 Jan Timman en Van Foreest de derde en laatste cyclus voor hun rekening nemen.
17.15 Prijsuitreiking plaats op het Stadsplein, gevolgd door een borrel voor de deelnemers, sponsoren en genodigden. Net als in de twee voorgaande jaren verwacht de organisatie weer veel publiek op het Stadsplein.

Deelnamekosten: € 150,00 per bord excl. 21% BTW. Uw voorinschrijving, met aangeven van voorkeur voor schaker en sessie, kunt u mailen naar: maarten@infostop.nl

Voor nadere informatie bel gerust Maarten Langen 06 – 203 702 25.

Sportbedrijf Amstelveen:

Ga direct naar

- Zaalhuur
- Zwembad De Meerkamp

- Sportaanbod AmstelveenSchrijf je in voor
onze nieuwsbrief

facebook van het sportbedrijftwitter van het sportbedrijfyoutube channel sportbedrijf amstelveenFlickr

Sportagenda